dinsdag 19 februari 2008

koken onder de motorkap


Soms hoor je iets op de radio wat je blij maakt, zonder dat je precies weet waarom :-)
Vandaag hoorde ik van een nieuw 'kookboek' wat direct tot mijn verbeelding sprak.
'motor-koken voor beginners' van journalisten van Laerhoven en Elen.
Het concept is gebaseerd op een zo goed als verloren gegaan gebruik onder Amerikaanse chauffeurs
om tijdens hun lange ritten over de highway een gerecht klaar te maken op het motorblok van hun wagen. Dit lang voordat de fast-food ketens daar een einde aan maakte.
Het kookboek met '50 onder de motorkap-gerechten' is een poging om deze traditie nieuw leven in te blazen.
De gerechtjes kunnen worden ingepakt in aluminiumfolie en onder de constante verwarming van pak-m-beet 80 graden worden klaargemaakt. Het is simpel een kwestie van het pakketje in te klemmen op de warmste plek van de motor. En karren maar. De gerechten hebben een verwijzing naar het aantal kilometers wat nodig is om ze te bereiden. Maw na 20 kilometer is de zalm perfect. Iets langer voor de kippenpootjes met gembersaus. (sausjes later toevoegen ;-)
Nu ben ik verzot op rare experimenten...
Mijn persoonlijke try-out zal plaatsvinden op de Hongarije trip.
Wordt vervolgd :-)

Geen opmerkingen: